
Arduino 2
Arduino ile Uygulamalar
Language: turkish
Note: 0/5 (0 notes) 73 students New course
Instructor(s): KOMEK KONYA
Last update: 2022-09-23
What you’ll learn
- Arduino Kartları ve Kullanımı
- Sensörler, Ekranlar ve Motorlar ile Çalışma
- Programlama Temelleri
- Temel Elektronik ve Ölçme
Requirements
- Arduino Uno kartı
- Potansiyometre
- BreadBoard
- Bilgisayar
- Servo Motor
- Jumper Kablolar
Description
Arduino; projeler geliştirmek için tasarlanan, elektronik donanım ve yazılım temelli bir geliştirme platformudur. Arduino ile sensörlerden gelen verileri okuyabilir ve bu girdilere göre elektronik cihazları kontrol edebilirsiniz.
Bu kursumuzun içinde RGB Led, Buzzer ve 16X2 karakter LCD Ekranların kullanımının nasıl olduğunu göreceğiz. Arduino ile birlikte sıcaklık ölçümünü ve servo motor, potansiyometre ile kontrolünü yapabilirsiniz. Servo motor ve potansiyometre çalışmasına bakalım. Arduino kart üzerine bağlantıları doğru bir şekilde yapmanız gerekmektedir. Üç tane pinimiz mevcuttur. Bunlar; kahverengi olan toprak, kırmızı olan güç ve sarı olan yer ise sinyal pinimizdir. Öncelikle toprak olan yani kahverengi pinimizi breadboard üzerinde yer alan eksi (-) hattına daha sonra kırmızı güç pinini artı (+) hatta bağlıyoruz. Artı ve eksi bağlantılarını yaptıktan sonra sinyal içinde servo motorundan sarı pini arduinonun üçüncü pinine bir bağlantı oluşturuyoruz. Bu şekilde servo motor bağlantısını tamamlamış oluyoruz. Servo motorun hareketini potansiyometre hareketiyle birleştireceğimiz için breadboard üzerine bir adet potansiyometre bağlamamız gerekmektedir. Yine TinkerCad bileşenlerinden potansiyometreyi ekliyoruz. İlk bacağı eksi (-) hat üzerine daha sonra en sağdaki bacağı artı (+) hat üzerine bağlantıyı yapıyoruz. Bu bağlantıların üzerine çift tıklayarak bağlantılar üzerinde değişiklik yapabilirsiniz. Orta bacaktan analog pine giriş yapıp ardunio üzerine bağlantı kuruyoruz. GND hattını eksi (-) hattına, 5V artı (+) hattına bağladıktan sonra kullanımına geçebilirsiniz. Bağlantıları doğru bir şekilde tamamladıktan sonra kodlamaya geçebilirsiniz. Servo motoru kullanabilmek için kütüphane eklemeniz gerekmektedir. #include bu bizim servoda kullanacağımız kütüphanedir. Kütüphaneye komutları ekleyerek devam edebilirsiniz.
Kısacası Arduino ile robotik, akıllı sistemler ve otomasyon sitemleri gibi çeşitli uygulamalar ve projeler yapabilirsiniz. Sizler için oluşturduğumuz bu kursumuzda derslerimizi takip ederek gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.
Who this course is for
- Arduino ve Programlama Temellerini Öğrenmek İsteyenler İçin
Course content
- ARDUİNO İLE UYGULAMALAR
- FOR DÖNGÜSÜ- KARA ŞİMŞEK UYGULAMASI
- RGB LED KULLANIMI
- BUZZER KULLANIMI
- SERVO MOTOR VE POTANSİYOMETRE İLE KONTROLÜ
- DC MOTOR KULLANIMI VE HIZ KONTROLÜ
- 16X2 KARAKTER LCD EKRAN KULLANIMI
- ARDUINO İLE SICAKLIK ÖLÇÜMÜ
- HC-SR04 ULTRASONİK MESAFE SENSÖRÜ KULLANIMI
- PARK SENSÖRÜ UYGULAMASI
Don’t miss any coupons by joining our Telegram group |