
Mühendisler için CAD/CAM/CAE Programı Rehberi | CAD Kitabı
Tüm CAD/CAM/CAE Programlarını Tanımaya ve Öğrenmeye Başlayın!
Language: turkish
Note: 4.6/5 (11 notes) 1,474 students
Instructor(s): Havacılık Akademi
Last update: 2022-05-13
What you’ll learn
- CAD/CAM/CAE programlarını tanıyacaksınız.
- Hangi CAD/CAM/CAE programını kullanmanız gerektiğini öğreneceksiniz.
- Tasarım & imalat programları hakkında farklı bakış açıları kazanacaksınız.
- Programların kullanımını göreceksiniz.
Requirements
- Herhangi bir ön gereksinim yoktur, herkes bu eğitime katılabilir.
Description
Bu eğitimde sıfırdan CAD/CAM/CAE programlarını tanıyacağız. Bu sayede de hangi programı seçeceğinizi, hangi programın hangi programa göre avantajı var, dezavantajı var ve hangi program nerelerde kullanılır, vs. tüm bilgileri öğrenebileceksiniz. Umarız hazırladığımız bu eğitim sizlere faydalı olur, eğitimde görüşmek üzere!
Bilgisayar destekli tasarım (CAD), bir tasarımın oluşturulmasına, değiştirilmesine, analizine veya optimizasyonuna yardımcı olmak için kullanılan bir yazılım programıdır. CAD yazılımı, tasarımcının üretkenliğini ve tasarım kalitesini artırmak, dokümantasyon yoluyla iletişimi geliştirmek ve üretim için bir veritabanı oluşturmak için kullanılır. Üç boyutlu ve iki boyutlu tasarımlar için farklı programlar kullanılabilir. Siemens NX, Solidworks, Autodesk Maya, AutoCAD, Creo, Autodesk Inventor, Catia V5 bu programlardan bazılarıdır.
CAD yazılımı mühendislere ve mimarlara bütünleşik bir sistemde grafiksel kullanıcı arabirimi (GUI) bilgisayarla projeleri tasarlama, inceleme ve yönetme imkânı sağlar. Çoğu uygulamalar sınır temsili (B-Rep) ile ve NURBS geometrisi katı modellemeyi destekler ve çeşitli biçimlerde aynısının basılmasını sağlar. Geometrik modelleme çekirdeği CAD uygulamalarına, katı modelleme ve yüzey modelleme özelliklerini sağlayan yazılım bileşenidir. Pazar istatistiklerine göre Autodesk, Dassault Systems, Siemens PLM Software ve PTC ticari yazılımları günümüzde CAD endüstrisinde baskındır.
Bilgisayar destekli imalat (CAM), iş parçalarının imalatında takım tezgahlarını ve ilgilileri kontrol etmek için yazılımın kullanılmasıdır. CAM, planlama, yönetim, nakliye ve depolama dahil olmak üzere bir üretim tesisinin tüm operasyonlarında yardımcı olmak için bir bilgisayarın kullanımına da atıfta bulunabilmektedir. Birincil amacı, bazı durumlarda yalnızca gerekli miktarda hammadde kullanan, aynı zamanda enerji tüketimini de azaltan daha hassas boyutlar ve malzeme tutarlılığına sahip daha hızlı bir üretim süreci, bileşenler ve takımlar oluşturmaktır. CAM, bilgisayar destekli tasarımdan (CAD) ve bazen bilgisayar destekli mühendislikten sonra gelen bilgisayar destekli bir süreçtir. Çünkü CAD’de oluşturulan ve bilgisayar destekli mühendislik ile doğrulanan model, daha sonra takım tezgahını kontrol eden CAM yazılımına girilebilmektedir. Bir CAM aracı genellikle bir modeli söz konusu makinenin bir diline, tipik olarak G-Code’a dönüştürür. Sayısal kontrol, işleme araçlarına veya daha yakın zamanda 3D yazıcılara uygulanabilmektedir.
Bilgisayar destekli mühendislik (CAE), mühendislik analiz görevlerine yardımcı olmak için bilgisayar yazılımının geniş kullanımıdır. Sonlu elemanlar analizi, hesaplamalı akışkanlar dinamiği, dayanıklılık ve optimizasyonu içerir.
Who this course is for
- CAD/CAM/CAE programları ile ilgili olanlar
- CAD/CAM/CAE programı seçmek isteyenler
- Tasarıma meraklı olanlar
- Tasarım bakış açılarını öğrenmek isteyenler
Course content
- Giriş
- Giriş
- CAD/CAM/CAE Programları
- Tasarım ve İmalatta Kullanılan Programlar
- Sektörlere Göre Programlar ve Modüller
- CAD Tasarım & Modelleme Mantığı
- Catia V5-Tasarım Bakış Açısı-1
- Catia V5-Tasarım Bakış Açısı-2
- NX-Tasarım Bakış Açısı-1
- NX-Tasarım Bakış Açısı-2
- NX-Tasarım Bakış Açısı-3
- Solidworks-Tasarım Bakış Açısı
- Creo-Tasarım Bakış Açısı
- Autocad-Tasarım Bakış Açısı-1
- Autocad-Tasarım Bakış Açısı-2
- Mühendislikte Ölçüm Yöntemleri
- Makine Nedir?
- Mekanik Nedir?
- Ölçüm Araçları-1
- Ölçüm Araçları-2
- Ölçüm Araçları-3
- Bonus Dersi
- Bonus Dersi
Time remaining or 656 enrolls left
Don’t miss any coupons by joining our Telegram group |